I Guds den Nåderikes den Barmhärtiges Namn

 

إِنَّ أَوَّلَ بَيْتٍ وُضِعَ لِلنَّاسِ لَلَّذِي بِبَكَّةَ مُبَارَكًا وَهُدًى لِّلْعَالَمِينَ

فِيهِ آيَاتٌ بَيِّنَاتٌ مَّقَامُ إِبْرَاهِيمَ وَمَن دَخَلَهُ كَانَ آمِنًا وَلِلّهِ عَلَى النَّاسِ حِجُّ الْبَيْتِ مَنِ اسْتَطَاعَ إِلَيْهِ سَبِيلاً

 

Det första tempel som restes för människornas bruk var helt visst Helgedomen i Bakkah, en välsignelse och en ledstjärna för hela världen.
Den förmedlar klara budskap [och där finns] den plats där Abraham en gång stod; den som stiger in där är i trygghet. Vallfärden till denna Helgedom är en plikt gentemot Gud för var och en som har möjlighet att genomföra den.
(den heliga Koranen 3:96-97)

Salam kära syskon

Denna sida har upprättats för att ge våra syskon möjlighet att dela med sig av sina erfarenheter, tankar, funderingar, känslor och upplevelser kring denna livsresa!

Våra syskon som välsignats med att ha varit på Hajj redan har möjlighet att berätta om sina upplevelser och på så vis stötta och hjälpa de syskon som ska åka i år inshaAllah eller funderar på att göra det snart! Man har även möjlighet att dela med sig av bilder och foton som väcker minnen. Samtidigt har våra syskon som ska åka på Hajj i år inshaAllah möjligheten att inför sin resa dela med sig av sina funderingar, känslor, frågor och förväntningar inför sin heliga färd för att efter Hajj-resan komplettera och dela med sig av de härliga livsupplevelser till sina syskon inshaAllah!

Syskon som i år välsignas med denna gåva; minns oss alla i era böner när ögonen faller på den heliga Ka’ba och när ni välsignas med att vara i Profetens(S) moské och vid Baqi’ inshaAllah!

Må Gud välsigna oss alla till att smaka den verkliga sötman av denna heliga färd inshaAllah!

Se länkar nedan

Läs andra syskons hajj reseupplevelse

Hajj heliga stationer

Praktiska tips

Läs boken ”Hemligheterna bakom hajj”