Min väg till Islam – Syster Khadija 

Salam alekom

Under min uppväxt har jag alltid trott på Gud men mina föräldrar var ej troende men mina morföräldrar var det. Jag är döpt i kyrkan och även konfirmerad. Då jag konfirmerade mig var ett sätt att lära mig mer om kristendomen.  Jag har dock varit ganska bråkig och kaxig av mig som yngre så det var inte självklart att jag ska tro på Gud eller hålla mig ifrån dåliga saker. Då jag blev 18 år så jobbade jag inom restaurang där serverade jag och stod i baren. Det blev dock väldigt tokigt för mig jag drack en massa alkohol och höll princip på att hamna helt fel.

Men helt plötsligt så började jag hitta mitt intresse för Gud igen det var delvis för jag hade fått en fin muslimsk vän. Jag började läsa om Kristendom, judendom och Islam då jag kom till Islam var det som mitt hjärta kände att detta var rätt. Jag läste mer och mer och till slut tog jag beslutet att konvertera till Islam. Jag fick prata med en sheik innan jag konverterade han ville se om det var seriöst just då visste jag inte så mycket om shia och sunni utan jag konverterade till ISLAM detta var för ca 13 år sedan och då var det dock inte som nu då fler och fler konverterar. Jag gjorde dock ett fel då jag konverterade jag förberedde inte mina föräldrar på detta utan jag gjorde det sen ringde jag min mamma och berätta på telefon hon körde bil just då och höll på köra av vägen. Jag kommer faktiskt inte ihåg hur jag berättade för pappa. Jag skulle egentligen tagit på mig sjal senare i livet men då jag skulle gå ut ur moskén så kunde jag inte ta av mig den.  Så den fick vara kvar på huvudet men tyvärr accepterade inte mina föräldrar sjalen trots att jag försökte knyta den bakåt då vi skulle ses. Då dem såg mig på tex stan så hälsa dem inte på mig vilket va otroligt sårande. Mina så kallade vänner  tyckte inte om mig helt plötsligt utan endast väldigt få stanna vid min sida. Denna period var otroligt jobbig och jag började  tvivla på mitt val var rätt jag försökte vara stark och koncentera mig på att läsa koran och tro att allt ska bli bra! Men tyvärr hamnade jag lite fel igen och jag kände mig så ensam. Till slut så hittade jag dock tillbaka till ISLAM och jag träffade då min man Alhamdulilah och vi fick då våran dotter. Men då jag och han skulle vigas så vägrade shieken för min man va shia och jag hade konverterat i en sunni moské.  Till slut så hittade vi en som vigde oss… Jag blev gravid och vi fick en dotter vid namnet Aicha åren gick och jag lärde mig mer om Islam och blev sedan Shia muslim Alhamdulilah. Mina föräldrar hade börjat accepterat mitt val mer och mer särskilt min mamma eftersom då hon läste på komvux som undersköterska så träffade hon min väns mamma för att diskutera om Islam pga skolan och då insåg min mamma att detta va inte så farlig religion som hon hade trott. Jag lär mig mer och mer om Islam varje dag och är glad att det idag är lättare att söka kunskap inom Islam.  Då jag fick mitt andra barn bestämde jag mig för att bära slöja igen så då han var 9 månader så gjorde jag det och denna gång hade jag förberett hela min familj och bestämt mig att dem som inte accepterade detta fick skylla sig själva.

I dagens läge så har min mamma och syskon inga problem med detta men min pappa har svårt att acceptera men ser ändå att Islam rädda mig från att hamna fel, i början trodde alla att gjorde detta pga en kille men så var det ju ej vilket dem insåg tillslut. Det jobbiga var ju även folk som dömde mig eller domer mig för jag är muslim men tror i dagens läge vet folk mer om Islam än för några år sedan. En sak är jag tacksam för att min muslimska vän och hennes familj alltid fanns för mig utan dem hade allt blivit så mycket svårare.

 

Wa Salam Khadija