…avsluta att be efter Månaden Ramadan?

Fråga:
Hej!

Ifall man aldrig har bett förut och ska börja nu under ramadan och sedan avsluta det när ramadan är slut får man synder för det?

Tack detsamma!

Svar:
I Guds den Nåderikes den Barmhärtiges Namn

Salam

Ja, givetvis måste man be när man fastar. Vidare syskon, genom Koranverserna bl.a. anger Gud att de fem dagsböner är absolut obligatoriska och den som avstår från att uträtta de har i själva verket syndat. I fall man aldrig bett förut och börjar nu under månaden Ramadan att be och fasta så är att lyckas med detta en välsignelse från Gud och det är Guds sätt inbjuda dig till Sin närhet under denna barmhärtighetens månad och alla får inte den lyckan som du har välsignats med så vi råder dig absolut att acceptera denna inbjudan och söka Guds närhet genom att uträtta denna plikt.

Men varför avsluta detta när månaden Ramadan är till ända? Månaden Ramadan är Guds månad och Guds inbjudan till Sina tjänare att ta tillfället i akt och samla på sig av rening och förlåtelse, välsignelser och belöningar så att de klarar sig fram till nästa års månaden Ramadan. Börja absolut med att be under denna månad och be Gud om styrkan att kunna uträtta den plikt Han ålagt oss men sluta inte efter månaden Ramadan då bönen är en plikt och att avstå från den, oavsett tid, är en synd. Vi rekommenderar att du börjar be tillsammans med fastan denna månad och renar din avsikt och ber Gud om vägledning och hjälp så kommer du inshaAllah inte finna några svårigheter utan snarare en längtan att be även efter månaden Ramadan!

Reflektera kring denna välsignelse och chans som du välsignats med noga syster och ta vara på möjligheten; må Gud vägleda, stärka, hjälpa och välsigna dig och oss alla inshaAllah!

Inkludera oss i dina böner!

Den Väntades Vänner