Är det haram och kolla på skräck filmer?

Fråga:
Selam, Är det haram och kolla på skräck filmer? Ursäkte mig att jag skriver så hoppas allah förlåter mig för jag frågar det här är det haram eller halal och ha oralsex? jag ber ursäkt änu än gång för jag skrev det här

 

Svar:
I Guds Namn

Wa alaykom as-salam wa rahmat-ollah wa barakatoh

Det är inte haram att kolla på skräckfilm i sig men det kanske inte är så bra; frågan är egentligen vad man får ut av det och varför man tittar?

Hjälper det ens förnuft eller lär man sig något eller ökar det intellektet eller reflektionen eller… och viktigast av allt – för det dig närmare Gud?

Självklart är det haram när det kommer till otillåtna ”aktiviteter på scen” även om det är mitt i en skräckfilm så det är en annan fråga!

Som generell regel är allt i sängen tillåtet mellan ett gift par – så länge det inte involverar andra än de själva och så länge båda är med på det! (ex. porrfilm är ändå inte tillåtet även om båda är med på det eftersom det involverar andra och innebär att man ser sådant som inte är tillåtet). Detta är den generella regeln men vi rekommenderar ändå att du vänder dig till din marji’ (den rättslärd som man efterföljer) för att vara på den säkra sidan!

Må Gud vägleda oss alla inshaAllah