Ayatollah Seyyed Ardabili(HA)

Barndom och Utbildning
Ayatollah Seyyed Ardabili föddes år 1926 i Ardabil. Han tillhör en religiös familj. Hans mor dog då han var 2 år gammal. Därefter togs han hand om av sina systrar. Han började intressera sig för Islam och Imam Mahdi(AJ). Seyyed Ardabili berättar: ”När jag var liten, önskade jag att jag ska få träffa Imam Mahdi(AJ). Därför utförde jag alla handlingar som stod i böckerna om hur man kan träffa Imamen(AJ). En dag såg jag honom(AJ) i en dröm. Plötsligt infann jag mig själv i hans famn, såsom barn sitter i sina fäders famnar. Jag bad honom ge mig något i present. Då tog Imamen(AJ) av sig sin ring och satte den på mitt finger. Då jag berättade detta för min far, sa han: Jag är inte rädd om dig längre efter detta, för du kommer att tas hand om av Imamen(AJ).”

Seyyed Ardabili(HA) började sina studier vid sex års ålder. Han började studera arabiska år 1939. Han fortsatte sina studier i den enda skolan för religiösa studier i Ardabil. För att vidareutbilda sig flyttade seyyed Ardabili till Qum. Hans lärare var bland annat: Seyyed Haeri, Seyyed Khunsawi, och Ayatullah Sultani.

Några år senare flyttade han till staden Najaf i Irak för fortsatta studier. Där studerade han hos den stora Ayatollah seyyed Khoei(RA). Under sin vistelse i Najaf, fick han ett plötsligt brev där han fick veta att hans far är svårt sjuk. Detta fick honom att åka tillbaka till Iran och fortsätta sina resterande studier i Qum igen.