Ayatollah Seyyed Mohammad Hossein Fadlallah(RA)

Barndom och Utbildning
Seyyed Fadlallah föddes i den heliga staden Najaf, Irak år 1935. Hans familj kom ursprungligen från Libanon och hans far bodde i Najaf för att studera Islamisk teologi, och när Seyyed Fadlallah föddes så hade hans far redan blivit en enastående rättlärd som var välkänd för sin fruktan för Allah.
Seyyed Fadlallah uppfostrades och utbildades utav sin far som hade en stor inverkan på sin sons liv.

Han gick först på en traditionell skola för att lära sig den heliga Koranen och grunderna i att läsa och skriva, och ett par år senare, när han var endast nio år gammal så började han studera religiös vetenskap. Han läste då Qatr al-Nada wa Bal al-Sada av Ibn Hisham.
När han blev tio år gammal så blev han intresserad av att skriva poesi efter att ha läst ett flertal arabiska tidsskrifter, och hans första lärare var hans far Seyyed Abdulraouf Fadlallah.

Han slutförde kursen som var kallad Sutouh, då eleven läser boken och lyssnar på sin lärares förklaring. Han studerade även det arabiska språket, logik och Islamisk juridik, och han behövde inte någon annan lärare tills dess att han började studera den andra delen av kursen vid namn Kifayat Usul. Då blev hans nya lärare den iranska läraren Sheikh Mojtaba al-Lankarani. Han deltog i det så kallade, Bahth al-Kharij där läraren inte fokuserar sig på endast en bok, utan ger fler och friare lektioner.

Arbeten och Böcker
Efter 21 år av att ha studerat under enastående rättlärda i Najaf så återvände han till Libanon.
År 1966 fick Seyyed Fadlallah en inbjudan ifrån en grupp av troende som hade etablerat ett samhälle som kallades för Usrat Ataakhi. De bjöd honom att komma och bo hos dem i området Nabba’a i östra Beirut.

Han flyttade dit, och där började han med sitt Islamiska arbete genom att organiser seminarier och hålla i tal framför publik som handlade om Islam såväl som samhällsfrågor. Han öppnade en religiös skola vid namn ’’The  Islamic Sharia Institute, ett bibliotek, ett kvinnocenter och ett klinik.
Idag så har Seyyed Fadlallah öppnat flera Islamiska skolor och hem för föräldralösa barn.