Får man ta p-piller även fast man fastar under ramadan?

Fråga:
Får man ta ppiller även fast man fastar under ramadan?

Svar:
I Guds den Nåderikes den Barmhärtiges Namn

Salam kära syskon

All tacksamhet och lovprisande hör till Gud för Hans otaliga välsignelser däribland välsignelsen av månaden Ramadan.

Under själva fastetiden, från tiden för imsak – före gryning – till efter iftar – efter solnedgång – så är all form av självvald sväljande av mat eller vatten otillåtet och bryter fastan.
P-piller eller annan form av medicin som man tar regelbundet enligt läkarordination ska man fortsätta ta men man ska anpassa tiden för det så att man tar det under den perioden där ena dagens fasta är avslutad och nästkommande dags fasta ännu inte påbörjad. Med andra ord, mellan tiden för dagens iftar och nästa fastedags imsak där äta, dricka och andra under övriga månader tillåtna saker får göras, kan man även ta sin medicin. Men under själva fastatiden under dagen så i o m att man inte får svälja mat och ätbart, så får man inte heller ta några piller.

InshaAllah är svaret tydligt.

Må Gud vägleda och välsigna dig och oss alla till att fasta månaden Ramadan så som bör och få del av alla dess välsignelser samt komma närmare Gud i det sanna följet av Hans älskade Profet(S) och Ahl al-Bait(A) inshaAllah!

Inkludera oss i dina böner kära syskon

Den Väntades Vänner