Är parfym haram?

Fråga:
I Guds Namn!

Salam alaikum!
Läste om parfymering och jag undrar om det är Haram att ha lite lagom parfym på sig även när man inte är med sin man??
Fick höra av en tjej att man inte får använda parfym som tjej, stämmer det??

Baraka allah fikom

 Svar:
I Guds den Nåderikes den Barmhärtiges Namn

Wa alaykom as-salam wa rahmat-o-llah wa barakatoh syster,
Vi gratulerar ankomsten av denna välsignade månad, månaden Ramadan samt vår älskade Imam Hassans(A) födelse till er var ni än befinner er; må Gud dränka er och oss alla i sina välsignelser vid denna heliga månad och vid den givmilde av Ahl al-Bait(A) inshaAllah.

I regel är inte parfym haram i sig men det blir otillåten då dess doft är så pass stark att en icke-mahram (främmande män; exklusive make, far i stigande led – farfar, farfars far etc., son i nedgående led – sonson, sonsons son, bror, mor-/farbror i stigande led, syster-/brorson) kan känna av den på håll! Alltså är det inte haram att använda lite parfym även när man inte är med sin man men det får inte överstiga en viss gräns och vara så pass stark att andra omkring en kan känna doften.

Vi hoppas att detta är svar på din fråga syster och för att bli ännu mer säker så rekommenderar vi att du vänder dig till din marji’ (rättslärd som man efterföljer) för att vara på den säkra sidan.

Må Gud vägleda oss alla och förlåta oss våra synder och innesluta oss alla med denna barmhärtighetens månads otaliga välsignelser, vid Hans älskade Profet(S) och Ahl al-Bait(A) inshaAllah!

Inkludera oss i era böner kära syskon
Den Väntades Vänner