Vad händer om man råkar komma in lite av misstag när man har sex med sin fru?

Fråga:
Hej!

Jag har en liten fråga.

Jag vet att det är haram med analsex, men vad händer om man råkar komma in lite av misstag när man har sex med sin fru?

Tack för svar!

Svar:
I Guds den Nåderikes den Barmhärtiges Namn

Salam och hej kära syskon

All tacksamhet och lovprisande hör till Gud för Hans otaliga välsignelser däribland make och makas heliga band och relation!

Den regel som gäller för analsex är att det enligt obligatoriskt försiktighet ska undvikas – detta generellt hos majoriteten av maraji’ (rättslärda som man efterföljer). Alltså i.o.m. att det inte anges som haram så blir det inte synd om det råkar hända men ändock avråds det starkt från det.
(Skillnaden på ett ungefär är att då något är haram och utförs ändå så räknas det som synd – som har ett straff – för vilket tawba (uppriktigt ångerfullhet och ombedjande om Guds förlåtelse) krävs och att man inte återgår till synden samt försöker rätta till misstaget om det är av det slaget som går att rätta till så som återlämnandet av folks rättigheter.)

Observera att detta svar är väldigt allmän och det finns vissa skillnader detalj i maraji’s fatwa (rättsutlåtande) och därför är det bäst att ni också vänder er till er marji’ och ställer frågan specifikt till denne för att vara på den säkra sidan inshaAllah!

Må Gud vägleda och välsigna er och oss alla till det sanna följet av Hans älskade Profet(S) och Ahl al-Bait(A) inshaAllah!

Inkludera oss i era böner
Den Väntades Vänner