Vilken marji följer ni?

Fråga:
Salam aleykum!

Jag har en fråga, angående www.islamportalen.se , vilken marji följer ni?

Tex: jag följer saied al sistany , må Gud försvara honom.

Jag hoppas att ni förstår vad jag menar, och tacksam för svar 🙂

Svar:
I Guds den Nåderikes den Barmhärtiges Namn

Wa alaykum as-salam wa rahmatollah wa barakatoh kära syskon

All tacksamhet och lovprisande hör till Gud för Hans otaliga välsignelser!

Sidan följer inte någon specifik marji’, syster. Islamportalen.se är en sida som presenterar de grundläggande principerna av Islam i följet av Profeten(S) och Ahl al-Bait(A) och med det Shias aqa’ed i helhet, vilket är gemensamt för oss alla.

Vilken maraji’ man följer blir aktuellt vid frågor inom fiqh (rättslära) och det bör tilläggas att även där är det mesta lika utom få olikheter i fatwa (rättsutlåtande).

Hursomhelst är Islamportalen.se inte en sida som behandlar fiqh som så utan detta är www.islamopedia.se tillägnat för, och som du kan titta på. Även där är det inte någon specifik marji’ som följs utan de svar du hittar under kategoriserade frågor är samlade från flera olika maraji’ i enlighet med deras fatwa. Så namnet på den marji’ som gett den fatwan står vid sidan av den. När det gäller de besvarade frågorna under FAQ så är dessa, så som angivits på sidan, framförallt allmänna svar om vad som gäller i helhet i frågan. För exakta svar på specifikare frågor hänvisar vi våra syskon till sina egna marji’ (rättslärda som man efterföljer) för ett exaktare svar.

InshaAllah besvarar detta svar din fråga och förklarar tydligt hur det ligger till.

Må Gud vägleda och välsigna dig och oss alla till det sanna följet av Hans älskade Profet(S) och Ahl al-Bait(A) i uppriktigt effektiv förberedelse och väntan på vår väntade Imams(AJ) efterlängtade och alltmer snara återkomst inshaAllah!

Inkluder oss i dina böner kära syskon i synnerhet under månaden Sha’bans sista dagar och under den heliga månaden Ramadan som är på ingång

Den Väntades Vänner