Praktiska handlingar inför sexuella relationer

Följande praktiska rekommendationer görs innan ett samlag och särskilt innan embryo bildas:

  1. Paren ska recitera följande vers: [observera att samma vers är bra att recitera under graviditet]

اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ كَمِشْكَاةٍ فِيهَا مِصْبَاحٌ الْمِصْبَاحُ فِي زُجَاجَةٍ الزُّجَاجَةُ كَأَنَّهَا كَوْكَبٌ دُرِّيٌّ يُوقَدُ مِن شَجَرَةٍ مُّبَارَكَةٍ زَيْتُونِةٍ لَّا شَرْقِيَّةٍ وَلَا غَرْبِيَّةٍ يَكَادُ زَيْتُهَا يُضِيءُ وَلَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نَارٌ نُّورٌ عَلَى نُورٍ يَهْدِي اللَّهُ لِنُورِهِ مَن يَشَاء وَيَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ لِلنَّاسِ وَاللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ

Gud är himlarnas och jordens ljus. Hans ljus kan liknas vid en nisch där en lykta står. Lyktan är [omsluten] av glas och glaset lyser med en stjärnas glans. [Det är en lykta] tänd [med olja] från ett välsignat träd, ett olivträd som varken tillhör öst eller väst och vars olja nästan lyser utan att eld har rört vid den. Ljus över ljus! Gud leder till Sitt ljus den Han vill och därför framställer Han liknelser för människorna. Gud har kunskap om allt.” (Koranen, 24:35)

  1. Mannen rekommenderas äta kvitten. I samband med detta finns det flera olika återberättelser. I boken Al-Kafi återberättas det från Imam Sadiq(A) att han en gång tittade på ett vackert barn och sade: ”Detta barns fader måste ha ätit kvitten [innan närmandet]” (Al-Kafi, vol. 4, sid. 22). Dessutom återberättas det att Profeten(S) delade på en kvitten och gav en bit av den till Ja’far ibn Abu Talib, och sade: ”Ät denna, ty kvitten ger utseendet en glans och ger dig en god och välsignad avkomling.” (Bihar al-Anwar, vol. 66, sid. 170)
  1. Mannen rekommenderas äta cikoria. Detta har flera olika fördelar, men det anges bland annat att avkomlingen blir smart. (Bihar al-Anwar, vol. 62, sid. 215)
  1. Paren rekommenderas äta granatäpple. (Bihar al-Anwar, vol. 63, sid. 164)
  1. Paren rekommenderas även att äta något som kallas för qawoot. Detta är en kombination av olika malda nötter, såsom mandel, pistage och hasselnötter. I samband med detta återberättas att en man gick till Imam Sadiq(A) och sade: ”O Profetens son! Jag får barn som inte har kompletta intellekt och som är svaga i sina kroppar.” Imam Sadiq(A) sade: ”Varför äter du inte qawoot? Ät det och rekommendera din fru också att äta det. Detta eftersom qawoot låter barnet få mera kött på sig, förstärker barnets skelett och du får inte ett barn annat än att denne är stark och klok.” (Bihar al-Anwar, vol. 66, sid. 278)