Pubertet(bulugh) tjejer

Enligt majoriteten av shia lärda når kvinnor bulugh genom att ha slutfört nio år av månkalendern (cirka åtta år, åtta månader och 21 dagar av sol kalendern). Till skillnad för killar behöver tjejer inte få fysiska tecken för att uppnå bulugh

Fysiska förändringar hos tonårsflickor och ungdomar

  1. Menstruation

Förutom den övergripande utvidgningen av kroppsorgan, viktökning, bröstförstoring, hårväxt på könsorgan och armhålor, är den viktigaste förändringen som inträffar hos tonårsflickor under tonåren menstruation.

Definition av menstruation: blödningar från livmoderslemhinnan hos fertila kvinnor. Menstruationens syfte är att stöta ut livmoderslemhinnan. Menstruationsblodet som stöts ut består av vanligt blod och vävnader. En ny livmoderslemhinna mognar sedan under menstruationscykeln för att återigen stötas ut vid nästa menstruation. Menstruationens början bör inte orsaka rädsla och ångest, eftersom det indikerar att personen är frisk och lovar att vara redo för moderskap. Förutom att rådgöra med din mamma eller äldre syster, kan du också rådgöra med skolans tjänstemän och hälso-och sjukvårdspersonal om du har några problem eller oro.

2. Bröst tillväxt

I de flesta fall är det första tecknet på sexuell mognad hos flickor brösttillväxt, vilket initialt är framträdande och sticker ut från bröstvårtorna. I början av bröstutvecklingen, precis när brösten är något upphöjda, visas en massa under bröstvårtan, och de flesta människor kan uppleva spontan smärta eller irritation eller tryck.

3. Hårtillväxt

Hår börjar växa under armhålan och kring könsorganet.