Behöver jag ha hijab framför min styvfar?

Fråga:

Salam aleikum!

Som konvertit har jag en fråga.
Sen jag konverterade för några år sedan, har jag alltid trott att jag kan vara utan min sjal framför min styvfar som är gift med min mamma sen jag var ett barn (jag växte upp med min styvfar som barn innan jag blev muslim). Jag har alltså alltid visat mitt hår för honom och bär inte sjal när han och min mamma besöker oss eller vi besöker deras hus.

Jag hörde från en person att det är haram att jag visar mitt hår framför honom. Nu vill jag veta, vad stämmer?
Har jag förstått fel?

Svar:

Alaykum alsalam

Det stämmer, det är endast framför de som är mahram som du får visa ditt hår, och då är det män i familjen som man är direkt släkt med eller ett direkt blodsband såsom fader, broder, farbror, farfar, morbror, morfar osv

Styvfar, styvbror tillhör inte de som du är mahram för och då måste du ha Hijab framför dem.