Problemet är att jag inte slutar med haram.

Fråga:
Salam o aleykum. Jag har nyligen börjat be elhamduillah men problemet är att jag inte slutar med haram.. oftast gör jag det som jag lovat mig själv att sluta med. Hur jag än försöker hålla mig undan så hamnar jag endå alltid där. Sen så är jag kär i min gamla pojkvän som är kafer och har väldigt mkt emot min religion. Jag gör dua i nästan alla mina böner om att jag ska glömma honom och att Allah ska bota mitt hjärta som om det vore en sjukdom men oftast kommer de hårda hjärtslagen som gör ont tillbaka… Jag vill bli en riktig muslim som bär slöja och göra dawa på andra men något hindrar mig, något gör mig rädd… snälla jag vet inte vart jag ska ta vägen!!!

 

Svar:
I Guds den Nåderikes den Barmhärtiges Namn

Wa alaykum as-salam wa rahmatollah wa barakatoh kära syskon

All tacksamhet och lovprisande hör till Gud för Hans otaliga välsignelser däribland en av de allra största som är välsignelsen av vägledning!

Känslor är inte direkt det enklaste att hantera men enda svaret och enda boten och enda lösning på allt är Källan; enda vägen är att få hjälp av Gud och för det krävs att du uppriktigt ångrar och söker tillflykt hos Gud och ber Honom att ta din hand och hjälpa dig stå upp igen. Du kommer inshaAllah känna av styrkan men däremot behöver du inse att det inte lär gå helt smärtfritt till utan du måste vara tålmodig och bestämd ta dina steg mot mål.

 

Alhamdulillah har du genom Guds välsignelse tagit viktiga steg i rätt riktning; bönen är oerhörd viktig och en pelare som ger styrka och hämmar från att hamna i synd. Se ditt dåliga samvete som ett gott tecken på att du är på rätt väg; det är också vid det skedet som det krävs tålamod och bestämdhet för att lyckas inshaAllah!

 

Utför ghusl (religiös tvättning) och be därefter en mustahab (rekommenderad) bön på två rak’at (böneenheter) med niyyah (avsikten) av  istighfar (uppriktig ångersamhet och ombednad av Guds förlåtelse) och för att be Gud om hjälp och styrka och be Honom skänka dig Sin närhet. Prata med Gud helt ärligt och utan förbehåll så som du redan gör vid bönen; bara du och Gud. Försök nå sådan uppriktighet från hjärtat som du bara kan – när det väl når den graden att det accepteras känner du det inom dig. Du måste se till att ta första steget själv och det har du också gjort. Nu krävs det att du fortsätter ta dina steg för Gud så ser Han till att leda dig rätt inshaAllah.

 

Vi rekommenderar starkt att du pratar med Gud i alla lägen; via Koranen och via duaa och även att bara prata med Gud som den Vän Han är – alltid till hands och aldrig långt ifrån; har alltid tid för dig och älskar Sina tjänare mer än en mor älskar sitt barn; vet om allt; exakt allt du känner, går igenom, vill, behöver; allt vet Han bättre än du någonsin kan beskriva; Han kan göra allt och allt ligger inom Hans makt; och Han är den Barmhärtigaste av barmhärtiga! Gud säger Själv i den heliga Koranen till Sin älskade Profet(A) att säga till oss människor:

وَإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِي عَنِّي فَإِنِّي قَرِيبٌ أُجِيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ

”NÄR MINA tjänare frågar dig om Mig då Jag är nära; Jag besvarar den bedjandes bön, när han ber till Mig.” (Den heliga Koranen 2:186)

Lär dig ännu mer om din tro för Hans skull och på så vis stärka dig själv själsligt och samtidigt bygga upp dig själv och din övertygelse steg för steg för att kunna ta de viktiga besluten i livet och med den inhämtade styrkan ha viljan att genomföra dem.

 

Vi som dina syskon vill och försöker finnas här för dig åtminstone genom duaa ber Gud hjälper dig inshaAllah! Men självfallet kan vi brista, bli sena med svar eller vad som helst; men Gud däremot finns där för dig hela tiden utan ursäkter – Han är den bästa av tillflykt.

Må Gud vägleda dig och oss alla och ge oss styrka och välsigna oss till insikt och att komma Honom närmare i det sanna följet av Hans älskade Profet(S) och Ahl al-Bait(A) inshaAllah!

 

Inkludera oss i dina böner
Den Väntades Vänner

 

Ps. www.duaa.se innehåller många vackra åkallelser och duaa med betydelse på svenska samt under länkar finner du övriga sidor som kan vara utav hjälp och inspiration inshaAllah!