Jag undrar om ni har tider på kvällen under ramadan då kan man äta igen

Fråga:
Jag undrar om ni har tider på kvällen under ramadan då kan man äta igen. Det är lite svårt och jag kan inte klockslagen när fastandet är klar! //tack på för hand

Svar:
I Guds den Nåderikes den Barmhärtiges Namn

Salam och hej kära syskon

All tacksamhet och lovprisande hör till Gud för Hans otaliga välsignelser däribland Hans vägledning!

Via följande länk kan man även få tag på bönetiderna i skriftformat http://shiaislam.se/sv/index.php/boenetider. Här finns exakta tider samt en del anvisningar om hur man ska gå till väga exempelvis under sommartider då tiden för Imsak (en stund innan azan Fajr då fastan inleds) samt azan Fajr (morgon böneutrop) inte går att urskilja så exakt här i Norden.

Vi vill även uppmärksamma på tiden för Imsak som är en stund innan azan Fajr (morgon böneutrop) då man måste ha slutat äta och dricka m.m. och inlett sin fasta.

Utöver det syster har följande sida funktionen att kunna ställas in utefter ort, 3 eller 5 böneutrop under dagen och böneutropare, duaa före och efter böneutrop m.m. och passar extra bra också för månaden Ramadan. Bönetiderna är rätt så exakta och så länge man har datorn på och sidan öppen så ljuder azans himmelska toner och fyller hemmet vilket under månaden Ramadan förgyllar andan än mer – så glöm inte oss och alla syskon i dina böner syster.

http://praytime.info/

InshaAllah kan detta vara utav hjälp för dig syskon. Vi passar på att säga månaden Ramadan mubarak inshaAllah till dig och din familj och för oss alla inshaAllah!

Må Gud vägleda och välsigna er och oss alla till att ta vara på dessa heliga stunder och månader på bästa möjliga vis så som behagar Honom i det sanna följet av Hans älskade Profet(S) och Ahl al-Bait(A) inshaAllah!

Inkludera oss i era böner i synnerhet under månaden Ramadan
Den Väntades Vänner