Är skolmaten haram (jag menar köttet)?

Fråga:
Hej, är skolmaten haram(jag menar köttet)

Svar:
I Guds den Nåderikes den Barmhärtiges Namn

Salam och hej kära syskon

All tacksamhet och lovprisande hör till Gud för Hans otaliga välsignelser däribland för att alltfler av våra unga syskon visar sig vara så måna om sin tro och i praktiserandet religion!

Det finns halal-slaktat kött i Sverige men det är ett alternativt val och inget som alla använder rent naturlig; däribland skolor. Så det beror på vilken skola det gäller. Det finns en del muslimska friskolor som själva ser till att använda halal-kött. Om det handlar om kommunal skola och inte något specifikt överenskommelse har gjorts med skolan om inköp av halal-slaktat kött från pålitliga källor, så köper de antagligen kött från vilken mataffär som helst och då är det högst troligt inte halal. Därför väljer många praktiserande muslimer att äta vegetarisk mat och fisk och undviker kött i skolan och köper och äter halal-kött hemma istället, vilket brukar vara det vanligaste.

Som muslim har man som plikt att se till att det man äter är halal; och det är bara för ens egen kropp och själs nytta eftersom det mat vi äter påverkar oss! Därför måste man alltid se till att undersöka saken och äta det man vet är halal.

InshaAllah är detta svar på din fråga och du är välkommen med ytterligare frågor om det skulle bli aktuellt.

Må Gud stärka och välsigna dig och oss alla till att alltid ha en stark tro och praktisera av vår religion med förståelse och insikt i Guds väg och skänka oss halal rizq (levebröd) och hjälpa oss komma Honom närmare i det sanna följet av Hans älskade Profet(S) och Ahl al-Bait(A) inshaAllah!

Inkludera oss i dina böner kära syskon
Den Väntades Vänner