Att köpa flaska vin som present?

Fråga:
Hej jag undrar ifall man syndar ifall man ex köper flaska vin som present till sin ex. lärare / kollega som är kristen ? jag vet att logiskt sätt så är det något man borde undvika, men vill veta ifall man just syndar* ifall man gör det?

Svar:
I Guds den Nåderikes den Barmhärtiges Namn

Salam och hej kärasyskon

All tacksamhet och lovprisande hör till Gud för Hans otaliga välsignelser i synnerhet den oerhörda välsignelsen av vägledning.

Enligt det fall du beskriver så är det allmänt sett inte tillåtet att köpa, sälja eller ge något som är haram (otillåtet) till någon som kommer att använda det även om den personen själv inte räknar det som otillåtet.

Det kan även tilläggas att gällande alkohol finns det återberättelser som anger hela kedjan av involverade – från odlare som odlar med avsikt att tillverka alkohol till tillverkare, säljare, köpare, konsument m.fl. och t.o.m. den som transporterar – förbannade. Detta betonar motståndet mot alkohol ytterligare och med det även uppmärksammar på vidden av dess fara mot individ och samhälle ur flera aspekter.

Må Gud vägleda och välsigna dig och oss alla till Sig inshaAllah!

Inkludera oss i dina böner
Den Väntades Vänner