Dödsdomen mot Sheikh Nimr

Fråga:
Vad anser ni om dödsdomen mot Sheikh Nimr?

Svar:
I Guds Namn

Salam.

Det är en oerhörd smärtande nyhet som tyvärr inte var helt oväntat. Saudiarabien hade för ett tag sen varit på god väg att ge samma dom men efter ett uttalande, som gett de ett och annat att tänka på, hade de väntat. Nu när de har gett domen som de inte lyckades genomföra själva i mordförsöket som hade slutat med gripande, fängelse och rättegången nu.

Våra syskon där, har redan vid sheikh Nemrs gripande demonstrerat och minst tre hade dödats då. Att det smärtar alla oss och vi inte är likgiltiga utan uppmärksammar det i våra egna kretsar är ett första steg för att stötta.

Det här är ett sätt för de att pusha folk och testa för att se hur långt de kan gå och hur mycket mer folk tål att trampas på.

Må Gud vägleda oss alla och påskynda hans ankomst inshaAllah!

Inkludera de förtryckta och samtliga troende i era böner syskon