Regeringens erkännande av Palestina

Fråga:
Regeringen har valt att erkänna Palestina som stat och många är glada över det beslutet. Finns det något bakom det beslutet eller är det helt positivt?

Svar:
I Guds Namn

SalamDet finns ett ordspråk som säger: vargens hälsning är inte utan hake!

Visst, att erkänna Palestina är ett måste. Men de gör det på ett sätt som får oss att tro att de ger oss något och gör oss en tjänst, när det i själva verket är vår rätt som de berövat oss.

Det är inte så enkelt och godhjärtad som de kan låta det se ut. Om inte annat så är det Storbritannien som la grunden till s.k. Israel när de satte sitt fäste där. Gå tillbaka och se på historien hur en massa sionister plötsligt skeppades iväg till Palestina men var redan markägare!

Senaste åren har motståndsrörelserna i Palestina och utanför stått upp mer än någonsin och satt ner foten. Det är moståndsrörelserna som, med folkets stöd i ryggen, gått i spetsen och visat att: längre kommer ni inte. Under tidigare skede, ända till för tio tolv år sen, så har det varit moståndsrörelsernas backande som gett utrymme för deras framfart och utökade ockupation. Moståndsrörelserna backade då i hopp om att: om vi backar så kommer de låta oss vara i fred. Men det har visat sig gång på gång att de nöjer sig inte med att dela utan vill ha hela kakan för sig själva; och helst alla andra utplånas om de vägrar vara deras tjänare. Med Guds vägledning och välsignelse börjar det gå upp för folk också.

Så nu när moståndsrörelsen inte backar så enkelt; hur ska vi få de ur vägen eller svänga runt dem? Jo, de får en och annan ”poäng” så kommer de mjukna och kallna. Då är det fritt fram!

Må Gud vägleda oss alla och påskynda hans ankomst inshaAllah!
Inkludera varandra och alla troende i era böner syskon