Kommer jag bli förlåten för att ha dyrkat Jesus förr?

Hej jag vill ställa en fråga, innan va jag kristen och dyrkade jesus sen konvertera jag till islam och jag läste lite om islam i nätet och har hittat vissa sidor som säger att det är en oförlåtligt synd att man aldrig blir förlåten, Och jag undrar är det sant? Kommer jag aldrig bli förlåten då??

 

I Guds Namn, den Nåderike den Barmhärtige

Salam och hej

All lovprisande och tacksamhet hör till Gud för Hans otaliga välsignelser i synnerhet den oerhörda välsignelsen av vägledning.

Det finns visserligen en vers i den heliga Koranen som säger att alla synder förlåts utom shirk (polyteism) och det är antagligen den versen som du refererar till.

Men för det första så var detta innan du vägleddes till Islam och under den tid som du inte visste bättre. I själva verket har Gud förlåtit alla dina tidigare synder i och med ögonblicket som du konverterade. Därmed behöver du inte vara orolig utan lita på Guds barmhärtighet och var säker på att Han har förlåtit dig inshaAllah.

Utöver detta betyder denna vers inte att Gud inte skulle förlåta någon som tidigare har satt någon/något vid Hans sida men som nu uppriktigt ångrat sig och gör tawba (uppriktig ångerfullhet och ombedjande om Guds förlåtelse) – även om personen inte är en konvertit. Denna vers betonar egentligen hur allvarlig denna synd är genom att ange den som oförlåtlig. Men om någon har varit i den synden och på riktigt ångrar sig, självklart kommer Gud acceptera och ta emot då Han är mycket förlåtande och barmhärtig. Det skulle annars vara ologiskt och meningslöst för en del syndare att ångra sig om de inte har hopp att Gud kommer att förlåta dem. Det i sig skulle ge många en ursäkt att fortsätta synda i och med att de förlorar hoppet om att förlåtas.

Slutligen, Gud säger:

قُلْ يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَى أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ
”Säg till Mina tjänare som har överträtt mot sig själva: förlora inte hopp om Guds barmhärtighet; SANNERLIGEN FÖRLÅTER GUD ALLA SYNDER; SANNERLIGEN ÄR HAN MYCKET FÖRLÅTANDE BARMHÄRTIG!” (den heliga Koranen 39:53)

Må Gud förlåta oss alla synder och vägleda och välsigna dig och oss alla till Sig i det sanna följet av Hans älskade Profet(S) och Ahl al-Bait(A) i handling och ord, i sann förberedelse och väntan på vår väntade Imams(AJ) efterlängtade och alltmer snara ankomst inshaAllah!

Inkludera oss och alla människor som överträtt mot sig själva i dina böner så alla må vägledas inshaAllah
Den Väntades Vänner