Vad är skillnaden mellan tidsbegränsat äktenskap och ett vanligt pojkvän-flickvän förhållande?

Betoningen på tidsbegränsat äktenskap är just äktenskap. Syftet är att ge båda parter en ro och tillgodose deras fysiska och psykiska behov samtidigt som det säkerhetsställer deras rättigheter. Särskilt om det blir barn. 

Lite likt en tidsbegränsad anställning där man kan förnya kontraktet om man trivs eller låta det avslutas tydligt och smidigt ifall det inte känns rätt. Enda skillnaden mellan tidsbegränsad anställning och fast anställning är att arbetskontraktet är tidsbegränsat – annars har den anställde snarlika rättigheter och skyldigheter. 

I en vanlig pojkvän-flickvän-relation är inte alla villkor och rättigheter tydliga. Förväntningarna är olika. Det är lätt att göra slut över små tjafs, särskilt som ung. Blir det barn är kanske inte båda parter redo att ta sitt ansvar.